Twan (1971) is zijn militaire carrière als dienstplichtige bij het Korps Commando Troepen begonnen, vervolgt als operator is hij daarna door de rangen gegroeid binnen het defensie apparaat om uiteindelijk als ervaren Officier bij het Korps Mariniers de dienst uit te gaan. Door zijn weg te belopen zoals hij gedaan heeft kon hij zichzelf en zijn teams onder alle omstandigheden leiden en coachen vanuit vertrouwen in zichzelf en de ander. 

 

 

 

 

 

 

 

Door ervaring in meerdere operaties en uitzendingen gelooft hij er niet in alleen zelf een leider te zijn; 

"Het is prachtig ook anderen in staat te stellen de leiding te laten nemen. Ik geloof in het trainen en coachen van teamgenoten door mijn enthousiasme, passie en kennis te delen en ze bovendien de benodigde vaardigheden aan te leren. Een team is slechts zo sterk als zijn zwakste schakel. Een goede leider kent ook zijn of haar kwetsbaarheden, alleen ziet hij of zij zijn kansen deze voor leiderschap in te zetten en daarmee andere te inspireren en te begeleiden".

Na zijn carrière bij Defensie heeft Twan als trainer, coach en vertrouwenspersoon zijn ervaring gedeeld binnen de hoog risico sector. In totaal opereert hij dus al ruim 30 jaar binnen dit spectrum zowel in binnen- als buitenland. Hierbij heeft hij zijn passie voor het gedrag van de mens binnen deze dynamische branche in kunnen zetten op welzijn, veiligheid, leiderschap, communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Van operationeel niveau tot het hoogste management wist hij altijd de mens met zijn of haar eigen identieke gedrag centraal te zetten waardoor er groei en zelfreflectie kon ontstaan. Een veilige omgeving creëren voor het individu, het team en de organisatie.

 

Hij heeft altijd vanuit zijn intuïtie, zijn gevoel en enthousiasme verbinding kunnen maken. Daardoor is hij in staat geweest "topsport" te bedrijven bij defensie en ook in zijn leven na defensie heeft hij de nodige prachtige uitdagingen gevonden. Hij voelt zich als een vis in het water als hij kan werken en leven als teamspeler en daarmee integraal onderdeel mag zijn van groepen. De mens met zijn of haar eigen mooie gedrag en gevoel te mogen ondersteunen, te inspireren en te begeleiden, geeft hem veel energie.

Hij traint graag de mens in zijn of haar comfort of discomfort waarmee het bruggetje naar welzijn en veiligheid gemaakt kan worden. Na het afronden van zijn NLP - practitioner, masteropleiding en trainersopleiding richt hij zich op de kern van de mens en helpt hij ze weer terug in hun eigen kracht te komen. NLP is daarbij voor hem het kompas en het vergrootglas geweest en heeft hem het inzicht gegeven dat emoties er gewoon mogen zijn.

 

Vrijheid, passie, verbinding, harmonie en kracht. Dit zijn kernwaarden waarmee hij is opgegroeid. Zo heeft hij van jongs af aan de roeping gevoeld er voor anderen te willen zijn. Als beschermingsmechanisme heeft hij daarbij geleerd om zijn emotie golven smal te houden. Ogenschijnlijk is er dan altijd balans, rust, vrede, liefde en harmonie. Niets is minder waar en hij is dan ook blij dat hij zijn eigen emoties en kwetsbaarheid heeft mogen ontdekken waardoor hij steeds meer zichzelf is geworden. Graag neemt hij mensen mee in zijn ervaringen en faciliteert hij het individu en de organisatie zodat ze zichzelf weer vanuit hun eigen kracht kunnen presenteren.