top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvergewoonTwan

Balanceren voor succes


In de wereld van hoog risico en dynamische omstandigheden, waar (persoonlijk) leiderschap cruciaal is, komt de behoefte aan een holistische benadering van welzijn en prestaties duidelijk naar voren.


Dit biedt niet alleen inzicht in persoonlijke ontwikkeling maar is ook uitermate relevant voor het bevorderen van een gezonde levensstijl, met name gericht op voeding en lichaamsbeweging.


Leiderschap in zowel dynamische omgevingen als persoonlijk welzijn eist niet alleen de basiskennis van harde vaardigheden, zoals gezonde maaltijden bereiden en lichaamsbewustzijn, maar het is de integratie van zachte vaardigheden, verweven met diepgewortelde persoonlijke waarden, die de levensstijl niet alleen robuust, maar tevens betekenisvol maakt.


Een gezonde balans tussen kennis en inzicht brengt niet alleen succes, maar ook diepgaande vervulling


Omgeving: Creëren van een gezonde werkomgeving

Leiders in hoog risicosectoren begrijpen als geen ander het belang van een geschikte omgeving. Hetzelfde principe is van toepassing op persoonlijke gezondheid. Net zoals een goed gestructureerde en veilige werkomgeving bijdraagt aan succes, kan het thuis creëren van een omgeving die gezonde keuzes ondersteunt, de basis leggen voor een evenwichtige levensstijl.


Leiderschap begint bij jezelf. Neem eigenaarschap over je fysieke omgeving thuis, zorg voor toegang tot gezonde voeding en creëer ruimte voor lichaamsbeweging, net zoals je zou zorgen voor een veilige werkplek.


Gedrag: Bewuste keuzes voor succes

Leiders in dynamische omgevingen begrijpen het belang van bewuste keuzes in actie. Hetzelfde principe kan worden toegepast op voeding en lichaamsbeweging. Identificeer ongezonde gedragspatronen en werk eraan deze te veranderen.


Zo helpt het voor mij om aan intermittent fasting te doen en iedere ochtend vroeg op te staan om in beweging te komen en af te sluiten met een ijskoude douche. Dit al zeker 20 jaar.


Word bewust van je voedingskeuzes en lichaamsbewegingspatronen. Kies actief voor gedrag dat bijdraagt aan jouw gezondheidsdoelen.


Vaardigheden: Ontwikkeling voor optimaal welzijn

Vaardigheden zijn de bouwstenen van succes, zowel in leiderschap als in een gezonde levensstijl. Het verkrijgen van harde vaardigheden, zoals het ontwikkelen van kookvaardigheden, bestuderen van een passend eetpatroon, een diepgaand begrip van voedingswaarden en uitgebreide lichaamskennis, is van wezenlijk belang voor het leggen van de basis van een gezond leven. Deze harde vaardigheden vormen ongeveer 20% van het totale succes op het gebied van gezondheid en welzijn.


Tegelijkertijd is het cruciaal om de nadruk te leggen op zachte vaardigheden, die een aanzienlijke 80% van het resultaat bepalen. Dit omvat bewustwording van voedingskeuzes, het vermogen om gedragspatronen te identificeren en veranderen, evenals het cultiveren van een positieve mindset over voeding en lichaamsbeweging. Het ontwikkelen van deze zachte vaardigheden is wat een gezonde levensstijl echt effectief en duurzaam maakt. Het is het evenwicht tussen harde en zachte vaardigheden dat leidt tot optimale gezondheidsresultaten en welzijn.


Investeer tijd en moeite in het verbeteren van je vaardigheden op het gebied van voeding en lichaamsbeweging. Zoek begeleiding indien nodig.


Waarden: Inlijven in je levensstijl

Waarden vormen de kern van elke beslissing. Door voedingskeuzes en lichaamsbeweging in lijn te brengen met persoonlijke waarden, wordt een gezonde levensstijl duurzaam en zinvol.


In lijn met persoonlijke waarden nemen voedingskeuzes en lichaamsbeweging een diepere betekenis aan, waardoor ze een integraal onderdeel worden van iemands levensfilosofie. Wanneer gezondheidswaarden de kern van beslissingen vormen, ontstaat er een duurzame en zinvolle levensstijl, waarbij gezondheid niet slechts een doel is, maar een fundamenteel principe dat het dagelijkse leven bezielt en verrijkt.


Identificeer je persoonlijke waarden en integreer ze in je voedings- en bewegingskeuzes.


Identiteit: Een positief zelfbeeld voor optimaal leiderschap

Een sterk zelfbeeld is de ruggengraat van leiderschap. In de context van gezondheid betekent dit jezelf zien als iemand die gezonde keuzes maakt en actief is.


Authenticiteit is de sleutel tot het ontgrendelen van je ware identiteit; trouw zijn aan jezelf is de reis die je leidt naar de kern van wie je werkelijk bent.


Neem eigenaarschap over hoe je jezelf ziet. Formuleer positieve overtuigingen over je vermogen om gezonde gewoonten te cultiveren.


Missie: Doelen omzetten in actie voor welzijn

Leiders stellen duidelijke doelen en formuleren missies voor hun teams. Dezelfde aanpak kan worden toegepast op gezondheid: het stellen van gezondheidsdoelen en het formuleren van een missie om gezonde keuzes te maken.


In het doolhof van het leven een doel vinden niet alleen om dicht bij je kern te blijven, maar ook om de randen te verkennen. Daar, aan de grenzen van jouw comfortzone, ontstaat groei en ontdek je de kracht van mijn eigen potentieel.


Zet doelen om in actie. Blijf gefocust op je missie en pas je levensstijl dienovereenkomstig aan.


In de wereld van dynamisch leiderschap in hoog risico omgevingen is het essentieel om de principes van eigenaarschap en holistische benadering te omarmen. Door bewust en proactief te handelen aan de oorzaakkant van de oorzaak/gevolg-vergelijking, kunnen leiders en teamleden niet alleen succesvol zijn op het werk, maar ook een gezonde en evenwichtige levensstijl cultiveren.


De investering in persoonlijke welzijn betaalt zich uit in duurzaamheid, veerkracht en effectiviteit, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak.


Meer weten, kom, laten we samen in beweging gaan.....16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page