top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvergewoonTwan

De kracht van een vertrouwenspersoon: Een veilige haven voor veiligheid, groei en zelfexpressie


"Psychosociale veiligheid is de sleutel tot het bloeien van individuen. Het biedt een vruchtbare voedingsbodem waarin mensen zich vrij mogen en kunnen voelen om zichzelf uit te drukken, te groeien en te excelleren op persoonlijk en professioneel vlak".

Steun voor zowel het individu, het team als de organisatie


Als vertrouwenspersoon besef ik de onschatbare waarde van mijn rol voor de mens en organisatie. Ik ben diegene die begrijpt, een luisterend oor biedt en ondersteuning biedt wanneer mensen geen gehoor kunnen vinden in hun directe omgeving of wanneer er binnen een organisatie veiligheid ontbreekt.

Het is een voorrecht om anderen te helpen zich uit te drukken, zichzelf te zijn, zich veilig te voelen en hun talenten te laten excelleren. In een wereld waar veiligheid soms ontbreekt en begrip moeilijk te vinden is, vervul ik daarmee een essentiële rol.


Wetenschap

Wetenschappelijk onderzoek bevestigt wat ik in de praktijk zie: veiligheid heeft een diepgaande invloed op ons brein. Wanneer mensen zich bedreigd voelen, sluit het brein zich af en activeert het de "vecht-of-vlucht"-respons, waardoor groei en helder denken worden belemmerd. Niet verkeerd in bepaalde extreme omstandigheden maar in het gros van onze dagelijkse bezigheden niet dienend.

Als vertrouwenspersoon creëer ik een veilige omgeving waarin mensen zich kunnen ontspannen en open kunnen staan voor nieuwe ervaringen en perspectieven. Dit stelt hen in staat om persoonlijk te groeien en zich te ontwikkelen op een dieper niveau. Bewust te worden van hun eigen gedrag en het gedrag in hun omgeving. Waar wel controle over te nemen en waar juist los te laten?

Mijn rol gaat verder dan alleen het bieden van een luisterend oor en emotionele steun. Als vertrouwenspersoon bekijk ik het grotere geheel en neem ik vaak ook een holistische benadering. Ik help mensen om verschillende aspecten van hun leven te verkennen, zoals hun relaties, de context, carrière en welzijn. Ik zie hen als geheel en moedig hen aan om hun talenten te ontdekken en te benutten, zodat ze hun volledige potentieel kunnen bereiken.


Holistisch perspectief

Vanuit dit holistische perspectief begrijp ik dat mijn aanwezigheid een katalysator kan zijn voor positieve verandering. Ik bied een veilige ruimte waarin mensen zich kunnen uiten zonder angst voor schaamte of veroordeling. Door begrip en acceptatie te bieden, moedig ik hen aan om hun gedachten, emoties en inzichten te delen. Dit opent de deur naar zelfontdekking, empowerment en authentieke zelfexpressie.

Als vertrouwenspersoon zie ik de synergie tussen wetenschap en holistisch denken. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt dat de mogelijkheid tot steun vanuit een vertrouwenspersoon stress vermindert, emotionele veerkracht vergroot en het algemene welzijn verbetert binnen een organisatie. Door een holistische benadering toe te passen, ervaart men dat veiligheid en persoonlijke groei hand in hand gaan. Ze vormen de basis waarop mensen hun leven kunnen opbouwen en hun talenten kunnen ontwikkelen. De basis gevormd vanuit een veilige cultuur en tevens voedingsbodem voor gezonde en hoge resultaten.


Rol

In een wereld waar het soms moeilijk is om gehoord en begrepen te worden, vervul ik deze rol van extern vertrouwenspersoon. Ik ben er dan om anderen te ondersteunen, te begrijpen en te begeleiden op hun pad naar veiligheid, begrip, groei en zelfexpressie. Ik creëer een veilige haven waarin mensen zichzelf kunnen en mogen zijn en zich kunnen ontwikkelen op hun eigen unieke manier. Mijn doel is om binnen organisaties te zorgen dat mensen hun volledige potentieel mogen bereiken en een leven leiden welke in lijn is met hun diepste verlangens en aspiraties in balans met de mogelijkheden die er zijn.


Vind je dit nou ook zo interessant. Mooi, ik ook! Dus bel of mail gerust om vrijblijvend kennis te maken en of te sparren.

Bel me: 0610894631

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page