top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvergewoonTwan

De Kracht van verbinding


Het uniform verbergt de kracht van eenheid en gemeenschap, waarbij individuen samenwerken als één onverslaanbaar geheel. Maar het is juist wanneer individuen uit dat uniform stappen, hun eigen unieke krachten toevoegen en zich verbinden met anderen, dat ware grootsheid wordt bereikt.


Vandaag had ik het voorrecht om te gast te zijn bij Sven in een prachtige, inspirerende coaching ruimte in Rotterdam. Daar runt hij samen met zijn vrouw Madelein een coaching praktijk Meestership. Sven is sinds kort aangesloten bij Afhangen.com en werkt nog actief bij de Politie.


Gevestigd in een oud schoolgebouw, ademde de ruimte een serene rust uit. Samen deelden we een gevoel van dankbaarheid voor de tijd die we namen om elkaar beter te leren kennen. Talloze boeiende onderwerpen passeerden de revue, variërend van spiritualiteit en gedrag tot het creëren van een veilige context, beperkingen die we onszelf opleggen, ondernemerschap en zelfs de intrigerende vraagstukken rondom reïncarnatie.


Het was een bijzondere ontmoeting, waarbij we ons realiseerden dat er een diepe kracht schuilt in de verbinding tussen soortgenoten met hetzelfde DNA. Het delen van gemeenschappelijke kenmerken, zowel genetisch als spiritueel, zorgt voor een onmiskenbare band die ons in staat stelt elkaar op een dieper niveau te begrijpen. Het is deze unieke verbinding die ons in staat stelt om buitengewone successen te behalen en elkaar te ondersteunen op onze reis van groei en zelfontdekking.


De kracht van spirituele verwantschap

In de gesprekken met Sven werd al snel duidelijk dat we een gedeelde interesse hadden in spiritualiteit. We spraken over de innerlijke reis die we allemaal maken en de rol van bewustzijn in ons leven. Het besef dat we allemaal op zoek zijn naar iets groters, iets diepers, versterkte onze band. Het delen van onze ervaringen en inzichten op dit gebied opende nieuwe deuren van begrip en bracht een gevoel van verbondenheid teweeg dat moeilijk in woorden te vatten is. Graag delen we hierbij een aantal van de onderwerpen die we besproken hebben.


Het belang van een veilige context

Het creëren van een veilige context om te groeien en te bloeien. We deelden verhalen over uitdagingen en obstakels die we hebben overwonnen en hoe we onze eigen beperkingen hebben doorbroken. Mooi om elkaar hierin te inspireren en motiveren in staat om veerkrachtiger en moediger te leven. Het besef dat je niet alleen staat in worstelingen en dat er anderen zijn die dezelfde hindernissen hebben overwonnen, geeft nieuwe energie en drijfveren.


De fascinatie van reïncarnatie

Tijdens onze bijeenkomst werd ook het onderwerp reïncarnatie aangeraakt. Het idee dat we mogelijk meerdere levens hebben gehad en dat onze zielen een voortdurende cyclus van groei en evolutie doormaken, bracht een fascinatie teweeg. Het concept van reïncarnatie opent de deur naar diepere vragen over ons levensdoel, onze verbindingen met anderen en onze zoektocht naar spirituele verlichting. Hoewel het een mysterie blijft dat ons begrip (soms) overstijgt, biedt het idee van reïncarnatie een intrigerend perspectief op onze reis als hoog risico professional en de verbindingen die we mogelijk over de tijd heen met elkaar hebben gedeeld. Een inzicht welke ook naar heling leidt.


De schoonheid van een ondernemende geest

Als ondernemers deelden we ook een passie voor het nastreven van onze dromen en het realiseren van onze doelen. Aandacht geven aan iets waardoor groei ontstaat. Manifesteren vanuit je gedachten.


We spraken over de uitdagingen en successen die gepaard gaan met het ondernemerschap, en hoe het hebben van gelijkgestemde mensen om ons heen ons kracht en motivatie geeft. Het delen van zakelijke inzichten en strategieën geeft nieuwe perspectieven, inzichten en opent de deur naar mogelijkheden.


Het uniform verbergt een prachtige ziel

Een bijzonder moment tijdens onze ontmoeting was het gesprek over de prachtige mens die schuilgaat achter het uniform. We spraken over de kracht van empathie en begrip, en hoe het zien van de mens achter de functie ons in staat stelt een diepere verbinding te maken. Het besef dat we allemaal unieke verhalen en achtergronden hebben, maakte ons weer bewust van de schoonheid van diversiteit en het belang van inclusie.


De kracht van bewust vertragen

Tijdens ons inspirerende gesprek kwamen we ook tot de gedeelde conclusie dat bewust vertragen een waardevolle praktijk is in onze drukke en hectische wereld. In een maatschappij waarin snelheid en constante prikkels de norm lijken te zijn, erkennen we de noodzaak om momenten van stilte en reflectie te creëren. Door bewust te vertragen geven we onszelf de ruimte om dieper in contact te komen met onze gedachten, emoties en intuïtie. Het stelt ons in staat om betekenisvolle verbindingen met onszelf en anderen te cultiveren.


Het is in de momenten van bewuste vertraging dat de allermooiste verbindingen ontstaan, waar we de basis leggen voor onze meest betekenisvolle successen. Door bewust de tijd te nemen om te vertragen en in het moment te zijn, open je de deur naar diepere inzichten, creatieve oplossingen en duurzame groei.


Het idee van een inspirerende podcast en bijeenkomsten

Tijdens ons bijzondere samenzijn in de prachtige coaching ruimte borrelde er een idee op dat ons enthousiasme aanwakkerde: het starten van een inspirerende podcast vanuit deze betoverende locatie en het organiseren van bijeenkomsten. We realiseerden ons dat deze ruimte, de ideale setting zou zijn om waardevolle inzichten te delen en inspirerende verhalen met elkaar te delen. Met de podcast zouden we de kracht van verbinding nog verder kunnen verspreiden, door gasten uit verschillende vakgebieden en achtergronden vanuit de hoog risico sector uit te nodigen, om samen te verkennen, te leren en te groeien.


"It takes one to know one" is een citaat dat perfect past bij onze ontmoeting en de inzichten die we hebben gedeeld. Het is dan ook credo van het platform Afhangen.com. Het herinnert ons eraan dat het fantastisch is onze ervaringen te delen, met zij die ons begrijpen op een dieper niveau. Door de verbinding met soortgenoten met hetzelfde DNA, of het nu vanuit professie, genetisch of spiritueel is, ontstaat er een magische synergie die ons in staat stelt tot grootse prestaties en ons inspireert om het beste in onszelf naar boven te halen.


De ontmoeting met Sven heeft me opnieuw doen beseffen dat de kracht van verbinding met gelijkgestemden ons verrijkt, ons transformeert en ons in staat stelt om samen te groeien. Het is in deze verbindingen dat we de ware schoonheid van het menselijk bestaan ontdekken en de allermooiste successen behalen. Laten we koesteren wat ons verbindt en de kracht van onze gemeenschappelijke DNA omarmen om samen een betere wereld te creëren.


Ik kijk er nu al naar uit om snel weer een bezoek te brengen aan een andere hoog risico professional, waarbij ik hoop ook weer vanuit verbinding tot prachtige inzichten te komen met elkaar.


Wil je ook eens kennis maken met 1 van ons of met ons samen om tijd te nemen te sparren neem dan contact op:


Kijk ook eens op www.afhangen.com en maak kennis met nog meer prachtig DNA vanuit de hoog risico sector.


93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page