top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvergewoonTwan

De magie van diepte, ontdek je innerlijke schoonheid


Het ontdekken van innerlijke schoonheid is als het openen van een diep verborgen schatkist, waarin de kostbaarste juwelen van ons wezen schitteren.


Na een lange, mooie en uitdagende militaire carrière heb ik ooit bewust de sprong gewaagd naar een totaal andere richting in mijn leven. Ik koos ervoor om duikinstructeur te worden op het prachtige eiland Curaçao. Deze beslissing markeerde niet alleen een letterlijke sprong in de diepte van de oceaan, maar ook een figuurlijke duik in de diepten van mijn eigen identiteit, los van het uniform, de rangen en een hoge geweldspiraal. Door mezelf uit te dagen en een nieuwe passie na te streven, heb ik de mogelijkheid gevonden om mijn innerlijke schoonheid te ontdekken en mijn ware zelf te omarmen, verrijkt door de kleurrijke onderwaterwereld en de vrijheid om mijn eigen pad te volgen.


Door die gedurfde stap in mijn eigen leven, werd ik niet alleen duikinstructeur maar heb ik ook een nieuwe passie gevonden als coach, trainer en vertrouwenspersoon voor anderen die een vergelijkbare transitie doormaken. Mijn eigen ervaring heeft me geleerd dat het niet alleen gaat om het beheersen van onze handelingen in de diepte, maar ook om het ontdekken van wie we werkelijk zijn en waar onze eigen waarheid ligt.


Het is een voortdurende reis, want de diepte blijft ons verleiden en uitdagen om verder te gaan. Maar juist in die voortdurende ontdekkingstocht kunnen we trouw blijven aan onszelf en een leven leiden dat in lijn is met onze diepste waarden en verlangens. De diepte lonkt met haar mysterie en roept ons op om moedig te zijn en de uitdaging aan te gaan. Het is een reis zonder eindbestemming, maar met elke stap worden we steeds meer vervuld van innerlijke schoonheid en vinden we de vrijheid om authentiek te zijn.


Diepte als een mentale dimensie

In de drukte van het moderne leven worden we vaak meegesleept in oppervlakkigheid en vluchtige ervaringen. We worden overspoeld door oppervlakkige informatie, kortstondige interacties en de constante drang naar instant bevrediging. Maar wat als we een stap terugzetten en ons openstellen voor de diepte die in alles om ons heen verborgen ligt? Wat als we durven te graven naar de ware schoonheid diep vanbinnen? Graag wil ik met dit schrijven kort de betekenis van diepte verkennen en de onuitputtelijke schoonheid ontdekken die erin schuilt, voorbij de oppervlakte van ons bestaan.


Diepte gaat verder dan alleen de fysieke waarneming van objecten. Het is een mentale dimensie die ons uitnodigt om verder te kijken dan wat voor de hand ligt. Het vereist een actieve betrokkenheid en nieuwsgierigheid om voorbij de oppervlakte te gaan en de lagen van complexiteit en betekenis te ontdekken die onder de oppervlakte schuilgaan. Diepte nodigt ons uit tot contemplatie, reflectie en zelfonderzoek.


Diepte in relaties

Diepte is niet beperkt tot ons innerlijke leven, maar kan ook worden ervaren in onze relaties met anderen. Het gaat verder dan oppervlakkige gesprekken en oppervlakkige verbindingen. Diepgaande relaties vereisen openheid, kwetsbaarheid en het vermogen om met mededogen naar anderen te luisteren. Door diepere relaties aan te gaan, kunnen we de complexiteit en uniciteit van anderen begrijpen en waarderen, en zo de schoonheid van menselijke verbondenheid ontdekken.


In de diepte van een relatie vinden we de kostbaarste schatten van verbondenheid, waarin we elkaar werkelijk leren kennen en liefhebben, zonder maskers of façades.


Diepte in kunst en creativiteit

Kunst en creativiteit zijn bronnen waar diepte vaak tot leven komt. Kunstenaars en creatieve geesten hebben de mogelijkheid om de wereld op een diepere manier te observeren en vast te leggen. Ze brengen emoties, ideeën en concepten over die verder gaan dan de oppervlakte. Door kunst te waarderen en ons eraan over te geven, kunnen we nieuwe perspectieven ontdekken en ons eigen begrip van de wereld vergroten.

Zo maken ook beide mijn dochters een prachtige reis naar de diepte van creativiteit en zelfexpressie op de Theaterschool. Op dit podium van artistieke ontwikkeling ontdekken ze nieuwe lagen van hun eigen persoonlijkheid en talenten, terwijl ze zich onderdompelen in de rijkdom van theater, dans en dramatische kunst.


Deze reis in de diepte op creatieve wijze opent de deuren naar een wereld waarin ze hun verbeeldingskracht kunnen verkennen, hun stem kunnen laten horen en emoties kunnen uitdrukken op manieren die hen in staat stellen om hun ware essentie te uiten en te omarmen. Het is een reis die hen niet alleen verrijkt met artistieke vaardigheden, maar ook de mogelijkheid biedt om zichzelf beter te begrijpen, empathie te ontwikkelen en verbinding te maken met anderen op een dieper niveau.


Diepte in natuur

De natuur is een onuitputtelijke bron van diepte en schoonheid. Van majestueuze oceanen en bergketens tot delicate bloemblaadjes, de natuur nodigt ons uit om te vertragen en ons te verbinden met de diepe, organische structuren en processen die de basis vormen van ons bestaan. Door ons bewust te zijn van de complexiteit en het delicate evenwicht in de natuur, kunnen we de schoonheid ervan ten volle waarderen en ons laten inspireren door de diepte van haar wijsheid.


In de diepte van de natuur liggen de geheimen van haar betoverende schoonheid verborgen, waar we de harmonie van haar cycli kunnen voelen en de eeuwige wijsheid van het leven kunnen ontdekken.


Het durven ontdekken van diepte

Het ontdekken van diepte vereist moed. Het betekent het loslaten van oppervlakkige afleidingen en het omarmen van de onzekerheid die gepaard gaat met het verkennen van het onbekende. Het betekent ook het erkennen van de mogelijkheid van pijn en kwetsbaarheid die kan voortkomen uit het diepgaand ervaren van het leven. Maar in die kwetsbaarheid schuilt ook een ongelooflijke kracht en groei.


Als we de moed hebben om de diepte te verkennen, openen we de deur naar een wereld van betekenis en schoonheid die anders verborgen zou blijven. We krijgen toegang tot nieuwe perspectieven, verrijkende ervaringen en een dieper begrip van onszelf en de wereld om ons heen.


Diepte is geen vluchtige, oppervlakkige dimensie van het leven. Het is een uitnodiging om voorbij de oppervlakte te kijken en de schoonheid en complexiteit te ontdekken die verborgen liggen in alles wat we ervaren. Het vereist moed, openheid en nieuwsgierigheid, maar beloont ons met een dieper begrip van onszelf, anderen en de wereld waarin we leven.

Ga de uitdaging aan om diepte te omarmen en laat je betoveren door de schoonheid diep vanbinnen.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page