top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvergewoonTwan

De positieve inzet van ochtendroutine


De ochtendglorie is een symbool van vernieuwing, een herinnering dat elke nieuwe dag vol mogelijkheden en frisse energie zit.

Het ochtendgloren, een tijd van nieuwe mogelijkheden en frisse energie. Voor velen kan het echter een uitdaging zijn om de dag goed te beginnen. Weerstand, luiheid, vaste patronen, gemak en het verlangen naar nog wat extra minuten onder de warme dekens kunnen ons tegenhouden om productief en voldaan aan de dag te beginnen. Maar ik heb ontdekt dat het overwinnen van die weerstand en het creëren van een ochtendroutine een positieve invloed heeft op mijn leven.


Als voormalig militair weet ik als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om 's ochtends vroeg uit bed te komen, vooral als je weet dat er een activiteit op je wacht waar je weinig zin in hebt. Maar het is ook door deze carrière dat ik heb geleerd dat vroeg opstaan talloze voordelen met zich meebrengt en dat ik er juist van kan genieten.

Ik stelde mezelf een doel: vasthouden aan ochtendroutine ongeacht het weer of mijn stemming, als eerste stap in weer een mooie dag. Graag deel ik mijn routine want ik weet dat ik daarmee ook andere in beweging kan krijgen.

Let op, zoek vooral een routine die bij jou past.


Mijn routine

Mijn ochtendroutine begint tussen 04:30 en 06:00 uur, wanneer ik van nature wakker word zonder dat een wekker me uit mijn slaap haalt. Het is een automatisch proces geworden, omdat mijn lichaam gewend is geraakt aan deze tijden van opstaan. Zodra ik uit bed kom, kies ik op gevoel een buitenactiviteit. Soms is het een korte wandeling, andere keren ga ik rennen, fietsen of zwemmen. Wat het ook is, ik geef mezelf over aan de activiteit en laat mijn intuïtie de leiding nemen.


Na mijn buitenactiviteit neem ik de tijd om mijn lichaam op te warmen met rek- en strekoefeningen. Dit helpt me om eventuele spanningen of stijfheid te verminderen en maakt me fysiek klaar voor de dag die voor me ligt.


Een cruciaal onderdeel van mijn ochtendroutine is een ijskoude douche. Hoewel het in het begin even wennen was, heeft dit me geholpen om me alert en verfrist te voelen. Het prikkelt mijn zintuigen en zorgt voor een krachtige start van de dag. Het is een vorm van zelfdiscipline die me helpt om ook andere uitdagingen gedurende de dag aan te gaan.

Na de verkwikkende douche neem ik de tijd om te mediteren. Dit geeft me de gelegenheid om mijn geest te kalmeren, mijn gedachten te ordenen en me te concentreren op het heden. Het helpt me om een positieve mindset te cultiveren en mezelf voor te bereiden op wat er komen gaat.


Wat mijn ochtendroutine verder onderscheidt, is dat ik me ook aan intermittent fasting vasthoud, waarin ik 16 uur vast en binnen een tijdsbestek van 8 uur mijn maaltijden nuttig. De ochtend begint dan ook met een groot glas water en een kop koffie en verder geen ontbijt. Deze koffie heeft een positieve invloed op mijn ochtend. Het geeft me een zachte energieboost, verbetert mijn alertheid en helpt me om me te concentreren op de taken die voor me liggen.


Door mijn ochtend te starten met een vast ritueel en het overwinnen van mijn innerlijke weerstand, heb ik ontdekt dat ik de dag op een plezierige en productieve manier kan ervaren. Het resultaat is consequent positief. Ik voel me energiek, gefocust en klaar om mijn doelen te bereiken.


Voor jou

Een ochtendroutine kan voor iedereen anders zijn. Het gaat erom wat voor jou werkt en wat je voldoening geeft. Misschien vind je het heerlijk om te lezen, te schrijven, te schilderen of te sporten. Wat het ook is, het belangrijkste is dat je de tijd neemt om jezelf op te laden en je mentaal en fysiek voor te bereiden op de dag.


De kracht van een ochtendroutine ligt in zijn vermogen om op gevoel te worden gevormd, los van rationele overwegingen. Door te luisteren naar je innerlijke kompas en te vertrouwen op jouw intuïtie, kan je een ochtendroutine creëren die je elke dag opnieuw versterkt, inspireert en in balans brengt.


Dus, als je worstelt om je dag positief te beginnen, overweeg dan om een ochtendroutine te ontwikkelen die jou aanspreekt. Stap voor stap kun je de weerstand overwinnen en jezelf transformeren naar iemand die elke ochtend vol energie, focus en voldoening aan de dag begint.


Start de dag in beweging, zonder af te wachten. Gewoon beginnen. De kracht ligt in de daad van starten, in de eerste stappen zetten. Laat het vuur in je ontwaken en zet vol vertrouwen de toon voor de rest van de dag.


Ik help je graag die ochtendroutine te ontdekken, neem vrijblijvend contact me op.

Geniet van de dag:)

3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page