top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvergewoonTwan

Het belang van genieten van je omgeving: Een innerlijke reis


Een heerlijke zomervakantie is als een betoverende symfonie van zonnestralen, lachende gezichten en onvergetelijke momenten die onze geest voeden en onze harten vervullen met vreugde."


Met de aanstaande zomervakantie in het vooruitzicht, wens ik iedereen een heerlijke zomer vol prachtige reizen met waardevolle lessen, ervaringen en herinneringen, terwijl ik ook graag deel hoe belangrijk het is om te beseffen dat je niet ver hoeft te reizen.


Het leven is een reis, een avontuur dat ons voortdurend nieuwe ervaringen biedt. Voor sommigen betekent reizen het verkennen van verre landen, het ontdekken van exotische culturen en het bewonderen van adembenemende landschappen. Ikzelf heb de afgelopen 35 jaar het voorrecht gehad om uitgebreid te reizen en te genieten van de diversiteit aan omgevingen die onze wereld te bieden heeft. Van afgelegen dorpjes tot bruisende metropolen op bijna alle werelddelen, ik heb mogen proeven van verschillende culturen, landschappen en vooral het unieke gedrag van de mensen in deze uiteenlopende contexten.


Maar hier ligt een paradox verscholen, een waarheid die vaak over het hoofd wordt gezien. Om te reizen hoef je niet per se fysiek ver te gaan. Het ware avontuur begint niet alleen buiten onszelf, maar ook binnenin. Wanneer we onszelf toestaan af te dalen vanuit ons hoofd naar ons hart en onze buik, kunnen we gaan voelen en reflecteren op ons eigen gedrag. Iedere ochtend dat we ontwaken, begint er een nieuwe reis. Het bewust worden van onze omgeving, het voelen en luisteren naar ons gedrag, stelt ons in staat ons pad te vervolgen op deze innerlijke reis.


In de hectiek van ons dagelijks leven worden we vaak opgeslokt door onze gedachten, verstrikt in zorgen en beslommeringen. We verliezen het contact met het hier en nu, met de schoonheid en de lessen die onze omgeving te bieden heeft. Maar als we de moed hebben om stil te staan, onze zintuigen te openen en werkelijk te observeren, ontdekken we dat er een hele wereld schuilgaat achter de oppervlakte van ons bestaan.


De geur van verse bloemen in de lente, het geluid van kabbelend water, de warme glimlach van een vreemdeling; al deze kleine momenten nodigen ons uit om te genieten van de schoonheid en diversiteit van onze omgeving. Door ons bewust te zijn van deze kleine vreugdemomenten en erop te reflecteren, kunnen we een diepere connectie met onszelf en de wereld om ons heen ervaren. Het is een reis van bewustwording, van innerlijke groei en acceptatie.


Maar laten we ook niet vergeten dat reizen, in de zin van fysiek naar nieuwe bestemmingen gaan, niet voor iedereen mogelijk is. Het is een voorrecht, een luxe die sommigen zich niet kunnen veroorloven. Als iemand die de rijkdom van het reizen heeft mogen ervaren, besef ik maar al te goed hoe dankbaar ik mag zijn voor de mogelijkheid om te genieten van de willekeurige verscheidenheid aan omgevingen, culturen en mensen die ik ben tegengekomen.


Desalniettemin is het geruststellend te weten dat zelfs zonder ver te reizen, we nog steeds kunnen genieten van de eenvoudige momenten van het leven. Door dicht bij onszelf te blijven, in vertraging te leven en onze omgeving te observeren en te voelen, kunnen we dagelijks genieten van een innerlijke reis. Elke stap die we zetten, elke ontmoeting die we hebben, is een kans om te groeien, te leren en te genieten.


Dus, of je nu de wereld hebt bereisd of dat je het voornamelijk hebt beperkt tot je eigen omgeving, onthoud dat het avontuur nooit ophoudt. Laat jezelf toe om bewust te zijn van je omgeving, om te voelen en te luisteren naar je gedrag, en geniet van de reis die voor je ligt. Het is een reis die niet afhankelijk is van fysieke afstand, maar van innerlijke verbondenheid. En in die verbondenheid kunnen we vreugde vinden, waar we ook zijn.


Graag kom ik met je in contact om na deze zomervakantie, verhalen met elkaar te delen. Lijkt jou dat ook leuk, neem dan contact met me op.


Geniet van jouw reis…..........

Warme groet,

Twan
16 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page