top of page
Zoeken
 • Foto van schrijvergewoonTwan

Het geschenk van tijdHet is verbazingwekkend hoeveel een jaar ons kan brengen. Als ik terugkijk op de afgelopen maanden, besef ik hoeveel ik weer heb meegemaakt en geleerd. Het is een waardevol moment om stil te staan bij alles wat er is gebeurd. In die donkere momenten van verlies, verdriet, pijnlijke nieuwe inzichten en zelfs angst, heb ik ook weer ontdekt dat daar altijd lichtheid en groei uit ontstaat.

 

Stel je voor dat het leven is, als springen vanaf de achterklep van een vliegtuig. Het begint met chaos, een zuurstofarme omgeving, veel lawaai, een val in het duister. En dan, het openen van de parachute - een schok gevolgd door sereniteit, stilte, en een gevoel van vrijheid.

 

Het is werkelijk verkwikkend om te realiseren dat het leven ons de mogelijkheid biedt om te vertragen, even op adem te komen en in die rustige momenten terug te kijken op onze acties en keuzes. Juist in die momenten van reflectie kunnen we de donkere ervaringen die we hebben meegemaakt transformeren tot een bron van lichtheid en groei.

 

Een paar van de manieren waarop ik dit doe, is door mijn dagelijkse vroege ochtend routine te beoefenen, dit om mijn geest tot rust te brengen. Ook door dagelijks dankbaarheid te cultiveren om de positieve aspecten te benadrukken en door mijn ervaringen op papier te zetten, wat me helpt om ze beter te begrijpen en er lessen uit te halen. Verder zoek ik vaak buiten mijn ochtendroutine weer de natuur op, wat me een gevoel van rust en helderheid geeft, waardoor ik mijn gedachten kan ordenen en mezelf beter kan begrijpen.

 

Met het einde van dit jaar in zicht, voel ik de behoefte om enkele suggesties te delen. Het zijn geen vastgestelde regels, eerder kleine inzichten die ikzelf dit jaar weer heb ontdekt en die me hebben geholpen bij mijn eigen reis. Misschien kunnen ze ook jou inspireren, op welke manier dan ook.

 

 1. Omarm verandering

 2. Vind kracht in kwetsbaarheid

 3. Leer van pijn en verlies

 4. Cultiveer dankbaarheid

 5. Wees compassievol naar jezelf

 6. Creëer ruimte voor stilte

 7. Omarm nieuwe inzichten

 8. Deel jouw verhaal

 9. Zoek verbinding

 10. Vier het leven

 

Aan iedereen die het afgelopen jaar mijn pad heeft gekruist: bedankt voor de onschatbare lessen, de liefde en onvergetelijke ervaringen. Dank ook voor de mooie en warme energie die jullie hebben gedeeld. Ik kijk er enorm naar uit om volgend jaar weer in verbinding te komen en samen nieuwe herinneringen te maken.

 

Ik hoop dat deze eindejaar tijd van bezinning en inspiratie ook jouw hart verwarmt en je klaar maakt voor een spetterend nieuw jaar.

 

Fijne feestdagen gewenst vol warmte en gezelligheid, en een nieuw jaar waarin je weer samen mooie herinneringen kan maken. Leef, leer en geniet van elk moment, want juist daarin schuilt de echte magie van het leven - de kunst van het beleven zelf.

 

De kunst van het leven ligt verscholen in het omarmen van de tijd, waarin we de donkere momenten transformeren tot lichtheid en de rust vinden om te reflecteren op onze reis, waardoor we uiteindelijk groeien en bloeien.

 

“Wat men moet leren doen, leert men door het te doen” Aristoteles

 

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page