top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvergewoonTwan

Inzicht in het systeem: Verken de onderstroom, cultuur en trauma in teams en organisaties


Trauma in systemen is als een stille storm die onzichtbaar blijft, maar krachtige golven van pijn en belemmering creëert. Door het te erkennen en te helen, kunnen systemen opnieuw harmonie vinden en bloeien in veerkracht.


Verken de mysterieuze onderstroom, waar verborgen schatten van begrip en transformatie wachten. Het is in de diepten van de onderstroom waar je de sleutels kan vinden tot het onthullen van patronen, het helen van wonden en het creëren van veerkrachtige teams en organisaties."


Systemische inzichten bieden een waardevolle hulpbron voor teams en organisaties. Ze laten de verborgen dynamieken en patronen zien die de onderstroom beïnvloeden. Door deze inzichten toe te passen, kunnen teams en organisaties de diepere lagen van hun functioneren begrijpen en effectieve veranderingen bewerkstelligen.


Teams en organisaties zijn complexe entiteiten waarin verschillende individuen samenkomen om gemeenschappelijke doelen na te streven. Vaak richten we onze aandacht op de zichtbare aspecten, zoals de formele structuur, processen en resultaten. Meten op KPI’s en op zichtbare resultaten. Er bestaat ook een onzichtbare dimensie die een grote invloed heeft op het functioneren van teams en organisaties: de onderstroom.


Cultuur

Cultuur is een belangrijk onderdeel van de onderstroom. Het omvat de gedeelde waarden, normen, overtuigingen en gedragspatronen die in een team of organisatie heersen. Cultuur beïnvloedt hoe mensen met elkaar omgaan, communiceren en beslissingen nemen. Het kan een bron van kracht en cohesie zijn, maar ook van belemmeringen en conflicten. Door inzicht te krijgen in de cultuur van een team of organisatie, kunnen we bewuste keuzes maken om de gewenste cultuur te bevorderen en eventuele negatieve aspecten aan te pakken.


De onderstroom verwijst naar de onbewuste dynamieken, overtuigingen, waarden en emoties die in het systeem aanwezig zijn. Het is als een onzichtbare kracht die de interacties en besluitvorming beïnvloedt, vaak zonder dat we ons er bewust van zijn. Het begrijpen en werken met de onderstroom is van vitaal belang voor het creëren van gezonde en veerkrachtige teams en organisaties.


Trauma

Daarnaast kan het onderzoek van de onderstroom ook bestaande trauma's binnen teams en organisaties aan het licht brengen. Trauma verwijst naar onopgeloste emotionele wonden die zijn ontstaan door negatieve ervaringen in het verleden. Deze trauma's kunnen het functioneren van individuen, teams en zelfs hele organisaties beïnvloeden. Ze kunnen leiden tot onderling wantrouwen, defensieve gedragspatronen en een gebrek aan psychologische veiligheid. Door systemisch werk toe te passen, kunnen teams en organisaties de onderliggende trauma's erkennen, begrijpen en helen, waardoor er ruimte ontstaat voor groei en ontwikkeling.


Systemisch werk biedt een waardevolle benadering om inzicht te krijgen in de onderstroom van teams en organisaties en inzichten in bestaande trauma’s. Het omvat verschillende methoden en technieken, zoals familieopstellingen, organisatieopstellingen en systemische coaching. Door middel van deze benaderingen kunnen verborgen dynamieken en patronen zichtbaar worden gemaakt. Dit biedt de mogelijkheid om dieper te kijken dan de oppervlakte en de essentiële factoren te identificeren die het functioneren beïnvloeden.


In mijn ervaring met de toepassing van een systemische aanpak zijn waardevolle inzichten in teams en organisaties ontstaan, waardoor er een positieve verandering is opgetreden. Door systemisch werk heb ik de onderstroom blootgelegd en verborgen dynamieken in kaart gebracht. Dit heeft geleid tot een verbeterde psychosociale veiligheid, waardoor teamleden zich meer op hun gemak voelen, plezier ervaren en zich comfortabeler voelen om open te communiceren. Als gevolg hiervan zijn er positieve resultaten geboekt, waarbij teams beter samenwerken, de prestaties verbeteren en doelen efficiënter worden bereikt.


Veiligheid

Psychosociale veiligheid is van cruciaal belang bij het uitvoeren van systemische opstellingen in teams en organisaties. Het creëren van een veilige ruimte waarin individuen vrijuit kunnen spreken en hun diepste gevoelens en ervaringen kunnen delen, bevordert het openstellen van de onderstroom en het verkennen van verborgen dynamieken. Het biedt de mogelijkheid om diepgaande inzichten te verkrijgen, trauma's te erkennen en te helen, en constructieve veranderingen te faciliteren. Psychosociale veiligheid is de basis waarop teams en organisaties kunnen bouwen om op een gezamenlijke reis van groei en transformatie te gaan.


Het verkrijgen van inzicht in de onderstroom stelt teams en organisaties ook in staat om effectiever te communiceren, beter samen te werken en duurzame veranderingen te realiseren. Het helpt bij het creëren van een cultuur van openheid, vertrouwen en groei. Bovendien biedt systemisch werk de ruimte om trauma's te erkennen en te helen, waardoor individuen en teams hun volledige potentieel kunnen benutten.


Het begrijpen van de onderstroom, de relatie met de cultuur en het aanpakken van bestaande trauma's zijn essentiële aspecten voor het creëren van gezonde en bloeiende teams en organisaties. Systemisch werk biedt een krachtig kader om deze aspecten te verkennen en te transformeren, zodat teams en organisaties kunnen gedijen in een omgeving van samenwerking, veerkracht en succes.

Verken je systeem, duik in de onderstroom van verborgen dynamieken en ontdek de kracht van inzicht. Alleen door de diepten te verkennen, kunnen we de oppervlakte transformeren en een nieuwe dimensie van groei en transformatie bereiken.

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page