top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvergewoonTwan

Jongeren bekrachtigen, DOEN


De ware kracht van leren schuilt in het doen zelf.


In een wereld die voortdurend evolueert, staan jongeren voor unieke uitdagingen die een aanzienlijke impact kunnen hebben op hun mentale welzijn. Als ouder van twee tienerdochters ben ik me zeer bewust van de druk die ze ervaren vanuit social media en andere kanalen. Daarom hebben mijn partner en ik bewust gekozen om hen te begeleiden in het vinden van gezonde en inspirerende contexten die hen kunnen helpen bij het ontwikkelen van veerkracht en persoonlijk leiderschap.


De druk van academische prestaties, sociale vergelijkingen en de constante stroom van digitale prikkels heeft een onmiskenbare invloed op de geestelijke gezondheid van jongeren. Als ouder begrijp ik hoe belangrijk het is om hen te ondersteunen en hen de tools te geven die ze nodig hebben om deze uitdagingen aan te gaan. Daarom geloof ik sterk in het potentieel van inspirerende workshops om hen te bekrachtigen en een positieve verandering in hun mentale welzijn teweeg te brengen.


Zo organiseer ik al met regelmaat workshops samen met schoolgemeenschappen. De gelegenheid geven om te luisteren naar het persoonlijke verhaal van een voormalige militair en inmiddels ondernemer, die openhartig de obstakels en overwinningen van zijn reis deelt. Dit soort ervaringen gaat verder dan wat je kinderen thuis kan vertellen. Het biedt hun een bredere kijk op de wereld, waar ze kunnen zien hoe anderen zich door tegenslagen heen hebben geworsteld en hun eigen weg naar succes hebben gebaand.


Als ouder wil je je kinderen niet alleen beschermen tegen de negatieve invloeden van de moderne wereld, maar ook de kracht geven om weerstand te bieden aan die invloeden. Inspirerende workshops vormen een belangrijke stap in die richting. Ze leren niet alleen dat veerkracht en persoonlijk leiderschap mogelijk zijn, maar ook hoe ze deze eigenschappen kunnen ontwikkelen en toepassen in hun eigen leven.


Workshops dienen als een tegenwicht voor de constante stroom van oppervlakkige prikkels waaraan jongeren worden blootgesteld. Ze leren om zich los te maken van vergelijkingen en zelfkritiek, en in plaats daarvan te streven naar zelfacceptatie en groei. Ze ontdekken dat ze de kracht hebben om hun eigen weg te vormen en hun eigen pad naar vervulling en succes te definiëren.


Ik ben er zelf sterk van overtuigd dat inspirerende workshops een waardevolle aanvulling zijn op de opvoeding. Het is een bewuste keuze om jeugd te begeleiden in het vinden van gezonde bronnen van inspiratie en ondersteuning. Samenwerken aan het herontdekken van hun innerlijke kracht en het omarmen van de schoonheid die het leven te bieden heeft.


Bekrachtigen van mentale gezondheid bij jongeren begint met het versterken van hun innerlijke veerkracht en het ontwaken van hun eigen kracht om obstakels om te zetten in mogelijkheden. Workshops spelen hierin een onschatbare rol, omdat ze jongeren de gelegenheid bieden om al doende te leren, niet alleen van hun eigen gedrag, maar ook van de ervaringen van anderen. Deze context van gedeelde ervaringen creëert een unieke ruimte voor groei, zelfontdekking en het ontwikkelen van sterke persoonlijke leiderschapsvaardigheden.


‘Wat men moet leren doen, leert men door het te doen.’ – Aristoteles


Ook interesse in de mogelijkheden, neem vrijblijvend contact met me op, gewoonTwan27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page