top of page
Zoeken
 • Foto van schrijvergewoonTwan

Neem die stap

Het leven gaat snel.

Geniet ervan ook al doet het soms pijn of is het oncomfortabel. Doe rustig aan, het is eigenlijk allemaal grappig. Iedereen maakt zich zo boos over de verkeerde dingen, jammer.


Neem gewoon eigenaarschap over je leven en jouw gedrag op dat van anderen. Neem die stap vandaag nog, ook al lijkt het soms eng....

Druk en toch relaxed – dat zou mooi zijn

Soms heb je het gewoon druk – het is niet anders. Het ene moment lijkt alles wel te behappen, maar dan gooit het leven er een paar grapjes tussendoor. En ineens ben je aan het rennen en vliegen, en vraag je je af waar het mis is gegaan.


Onthoud wat echt belangrijk is

Er zijn maar weinig dingen echt belangrijk in het leven. En veel van de dingen die je zo druk maken horen daar niet bij. Wanneer we eenmaal aan het rennen en vliegen zijn begint het leven steeds zwaarder te voelen.


Neem dus eigenaarschap over jouw gedrag, op het gedrag om je heen. Ga de dingen doen die er toe doen. Doe vandaag je best om de dingen te doen die er toe doen. Maar welke dingen zijn dan echt belangrijk voor jou? Je kan denken aan de volgende zaken:

 • Je lichamelijke gezondheid

 • Je mentale gezondheid

 • Je relaties met je geliefden

 • De gezondheid van je geliefden

 • Een beetje (veel) plezier maken in je leven

 • Iets doen waar je voldoening uit haalt

 • Voldoende middelen hebben om een goed, kwalitatief en simpel leven te leiden

En de rest is extra. En het zijn meestal die extra’s waar we ons over opwinden. Maar als je al die dingen gewoon ziet vanuit je eigen gedrag, dus echt voelen en kijken naar wat het met jou doet, dan hoef je je er ook niet meer zo druk om te maken. Je kan het namelijk niet allemaal controleren.


Plannen, schrap dingen of stel hier en daar wat uit.

Als je het te druk hebt dan is er vaak een gebrek aan datgene wat echt prioriteit heeft, je kan het gros van de resultaten boeken met veel minder stress, als je leert om de overbodige zaken te schrappen of nog even uit te stellen. Dat begint met goed plannen.


Plan in kleine stapjes, ook met kleine stapjes bereik je je doelen en win je vaak veel meer succesjes, die bij elkaar voelen als een groot succes. Zie al de dingen die je moet doen als gegrepen uit het leven. Dat zit altijd in beweging en niet in stilstaan. Zelfs vertragen is bewegen. Denk in ieder geval aan de volgende uitingen die je zullen helpen:

 • Gezond eten

 • Voldoende bewegen

 • Voldoende slapen, soms even nietsdoen en weer herstellen

 • Meditatie en of ademhalingsoefeningen

Als je goed voor jezelf zorgt dan kun je meer hebben. Hoe drukker je het hebt, des te belangrijker een bepaald ritme en vaste gewoontes worden. Met stoppen voor jezelf te zorgen en daarvoor voor haast en drukte in de plaats te laten komen, kom je in een neerwaartse spiraal. Stap daaruit met kleine stapjes, in beginsel niet comfortabel en eng maar zo ontzettend behulpzaam.


Het is net zoals wakker worden door ijskoud water, maak meer tijd voor jezelf en gun jezelf dat plezier.


Geniet van dit prachtige leven, dat doe ik ook.

GewoonTwan
489 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page