top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvergewoonTwan

Ontdekken, groeien en verbinden: De eindeloze reis van nieuwe kansen, passies en talentontwikkeling


De weg van zelfontdekking en persoonlijke groei vormt een eindeloze stroom aan mogelijkheden, een reis die ons naar nieuwe kansen, passies en talenten gidst.


Onze maatschappij verandert en evolueert voortdurend, en er is één ding duidelijk: we zijn nooit uitgeleerd. De reis van zelfontdekking en persoonlijke ontwikkeling is een constante stroom van mogelijkheden, een reis die ons leidt naar nieuwe kansen, passies en talenten.


Een inspirerend voorbeeld van deze voortdurende zoektocht naar groei en connectie is het platform Afhangen.com welke ik samen met mijn oud-collega Michiel van der Pols een aantal jaar terug heb opgezet. Met meer dan 100 professionals komen we digitaal en fysiek samen om te delen, te inspireren en samen te werken aan nieuwe projecten.


Een avontuur begint met de kracht van het volgen van je hart. Vaak hebben we verborgen verlangens en aspiraties die we uit angst voor het onbekende negeren. Maar het is juist deze innerlijke roep die ons kan leiden naar nieuwe horizonten. Het verhaal begint met één stap, één nieuwsgierige duik in het onbekende.


Zoals ook weer het geval was in het gesprek dat ik gisteren had met Jürgen van Gorkum, één van de aangesloten "Afhangen" leden. Een diepgaand gesprek met deze professional waarin we veel raakvlakken en inzichten met elkaar gedeeld hebben. Het gesprek was een eyeopener, met een moment van inzicht waarbij we tot de conclusie kwamen dat we onze kennis en ervaring gaan bundelen om iets bijzonders te creëren.


De kracht van het samenkomen van verschillende perspectieven en achtergronden kan een vruchtbare voedingsbodem zijn voor nieuwe ideeën. Het besef dat we een gemeenschappelijke passie delen, namelijk het bekrachtigen van jonge mensen, was de vonk die leidde tot een nieuw aanstaand project waarin we onze talenten en passies gaan combineren.


Het idee om opgroeiende jeugd te voorzien van inspirerende workshops vanuit een nieuw op te zetten programma is een mooi voorbeeld van hoe persoonlijke groei en het delen van kennis hand in hand gaan. In een wereld waar jongeren vaak worstelen met identiteit en zelfvertrouwen een uitlaatklep bieden om hun potentieel te ontdekken en te ontwikkelen. Het is een kans om hen te laten zien dat ze niet alleen zijn in hun reis en dat er mensen zijn die om hen geven en bereid zijn om hen te ondersteunen.


Het proces van het creëren van nieuwe omgevingen en contexten speelt ook een cruciale rol in deze reis. Door nieuwe mensen te ontmoeten en met hen in verbinding te komen, ontstaan er synergetische mogelijkheden. De energie die ontstaat wanneer individuen met gedeelde doelen samenkomen, is een krachtige katalysator voor innovatie en verandering. Het is de uitwisseling van ideeën, de uitdagingen die worden aangegaan en de gezamenlijke successen die deze reis zo de moeite waard maken.


Een stapje in de toekomst

Starten met een lichte versie in basisschool groepen 7/8 (fase 1), om daarna verder te ontwikkelen met een diepere duik in het 2e of 3e jaar van het voortgezet onderwijs (fase 2), om uiteindelijk verankering en verdieping te bereiken tijdens een verplicht intern traject op een defensielocatie (fase 3) na afronding van het voortgezet onderwijs.


Samensmelten wat maatschappij en defensie te bieden hebben. Kinderen en jongeren in veerkracht, weerbaarheid en aanpassingsvermogen laten groeien. Ze verwerven vaardigheden als schakelen, samenwerken, doorzetten, improviseren, leidinggeven, reflecteren, observeren, signaleren, incasseren, prioriteren, inleven, troosten, spiegelen, volhouden, verbinden en doeltreffend handelen onder stress.


Een positieve invloed scheppen op ieders fysieke en sociale basis, aan respect bouwen en verbondenheid brengen Een gelijkwaardigere, duurzamere, inclusievere, gezondere en veiligere samenleving dichterbij brengen. Bovendien kan het initiatief defensie voorzien van nieuwe krachten en de uitstroom beperken.


Verbindingen maken

Afhangen.com is slechts één voorbeeld van de vele platforms die de wereld van vandaag biedt om verbindingen te maken en nieuwe kansen te ontdekken. Het internet heeft de barrières van geografie doorbroken en ons in staat gesteld om mensen van over de hele wereld te ontmoeten die vergelijkbare interesses en doelen hebben. Dit brengt een wereld van kennis en potentieel binnen handbereik.


In een wereld die voortdurend evolueert, is het belangrijk om open te staan voor nieuwe mogelijkheden en om jezelf uit te dagen om te blijven groeien. De reis van zelfontdekking is nooit af, en dat is het mooie eraan. Het gaat niet alleen om het ontdekken van nieuwe kansen, passies en talenten, maar ook om het proces van zelfontwikkeling en de verbindingen die we onderweg maken. Dus, laten we onze harten volgen, nieuwe omgevingen creëren en blijven streven naar groei en connectie.


We verwelkomen individuen en organisaties met de nodige expertise om te sparren. Laat van je horen en neem met 1 van ons contact op:De reis is net zo belangrijk als de bestemming.
31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page