top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvergewoonTwan

TERUG NAAR DE EENVOUD

De mens is het meest bang voor zijn eigen kracht.

Vertrouwen is moed en trouw is kracht. (Marie von Ebner-Eschenbach)

Waarom eigenlijk?

Ik dacht altijd, hoe kun je nu bang zijn voor je eigen kracht? Het is toch heerlijk als je kracht hebt?


Na ruim 30 jaar opereren binnen de hoge risicosector besef ik mij heel goed wat kracht vanuit eigen identiteit bijdraagt. Een bijdrage aan je comfort en je bewegen binnen de dynamiek van deze sector. Ook bij mij heeft dit besef even mogen duren. Een prachtig proces achteraf, een proces terug naar de eenvoud.

Als we in onze kracht gaan staan, betekent dat we verantwoordelijkheid nemen voor ons eigen plezier, geluk en ons eigen leven. Op onze eigen paardenkracht vertrouwen i.p.v. bij iemand achterop gaan zitten en afhankelijk zijn van andermans kracht. Is dit eenvoudig?

Je maakt met je gedrag de keuzes ten behoeve en ten gunste van jezelf. Je kunt daarmee niet meer de schuld van alles bij de ander neerleggen. Oorzaak t.o.v. gevolg, aan welke zijde verkies jij te staan. Is dat pas kracht aan jezelf geven?

Kracht vraagt ook om inzicht en moed en het vraagt om het maken van je eigen keuzes ongeacht de consequenties. Het verlagen van de drempel om toegang te krijgen tot je kracht is nog niet zo gemakkelijk bij velen. Dit is waar de mens het meest angstig of terughoudend voor is. Verandering, door de zure appel heen bijten, de spiegel voorzetten en daadkrachtig doorgaan. Het oude van je losschudden. Op weg naar het nieuwe, dat speciaal voor jou klaarligt en er eigenlijk al die tijd al was. Je kiest nooit tegen de ander, maar voor je kiest voor jezelf.

Een krachtig mens die vanuit zijn of haar eigen identiteit opereert is een bijzonder moedig mens. Het is niet altijd prettig, het is veel vliegeren tegen de wind in. Maar het is o zo bevrijdend, en o zo eigen en o zo terug naar de eenvoud.

Een gefrustreerd of een boos en angstig mens deelt frustratie. Een gelukkig, plezierig mens opererend vanuit authenticiteit kan het geluk delen. Alleen daarom is het van groot belang in je eigen kracht te gaan staan. De wereld wordt zoveel mooier, eenvoudiger en minder complex.

Waarom?

Jij bent mooi. Jij bent krachtig. Jij bent kwetsbaar. Jij bent talentvol. Jij bent succesvol. Jij bent uniek. Jij bent prachtig. Jij bent…..

Eenvoudig gewoon jezelf.

gewoonTwan

36 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page