top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvergewoonTwan

TEVREDENHEID

Net als je denkt dat je alles voor elkaar hebt en denkt dat alles perfect is, bedenk je een reden om opnieuw ontevreden te zijn met je leven.

Hoe kun je vaker tevreden zijn? Hoe kun je dat vanuit je eigen KRACHT? Hoe stel je jezelf in staat om te buigen, veerkrachtig te zijn?

Vragen die we allemaal weleens hebben.

Perfectie bestaat dat? Het leven kan altijd fantastischer. En hoe sterker je dat vindt, des te minder tevreden je bent met het leven zoals het is. Je bent echt niet de enige. Natuurlijk, het leven kan altijd beter althans dat is een overtuiging die we ons zelf opleggen. Het is namelijk belangrijk om te beseffen dat je het NU ook best goed hebt. Met een beetje meer tevredenheid wordt alles namelijk zoveel leuker, plezieriger en gemakkelijker.

Hoe dan? Ben tevreden, door actie en vooral niet te wachten. Kom in beweging. Je gaat in de toekomst niet plotseling tevreden worden. Als je nu niet tevreden bent, dan zul je waarschijnlijk altijd ontevreden blijven.


Simpel: tevreden zijn is iets dat je doet, je komt in beweging, niet iets dat je kan ervaren vanuit niets doen. Als je tevredenheid beoefent voel je je tevreden. Maar als je simpelweg wacht tot het leven een bijzondere of magische wending neemt om jou tevreden te maken, dan kun je volgens mij heel lang wachten.

Bewegen

Zoals je tevredenheid kan ervaren vanuit beweging, zo is ook ons leven continu in beweging. Het leven zal veranderen dat niet beseffen zorgt voor terugvallen in ontevredenheid.

Tevredenheid is niet meetbaar in kwantiteit. Er zijn mensen tevreden met een klein stukje van wat je zelf wellicht hebt. Er zijn ook mensen ontevreden met veel meer dan jij hebt. Hoe je kijkt naar je leven bepaalt in welke mate je tevredenheid kan ervaren. Je hebt op ieder moment van de dag de keuze die tevredenheid te er varen.


Social media en reclame kan ontevredenheid in gang zetten. Gevoelig voor reclamefolders of prikkels van reclame op TV of Social media? Dan kan deze bewust niet ontvangen enorm bijdragen om tevredenheid te behouden.

Niet tevreden?

Ontevredenheid vindt zijn oorsprong in onze gedachten. Door onze gedachten over het leven welke we leiden. Ga je snel door het leven en sta je minder stil bij het moment zelf dan ben je eerder geneigd om ontevreden te zijn. Langzaam en met meer aandacht eten bijvoorbeeld, geeft meer tevredenheid over je beleving van het gerecht.


Langzaam en met meer aandacht wandelen in de natuur geeft je een rijkere ervaring. Je voelt je dankbaar voor een leuk gesprek met een collega of vriend en je merkt hoeveel warmte een simpele ontmoeting kan opleveren. Dit geeft dankbaarheid.

Zelf

Kom tot jezelf. Kom in je eigen KRACHT. Voor mezelf werkt het volgende ritme al ruim 5 jaar:

  • Vroeg opstaan en een stuk rennen op gevoel (afstand doet er niet toe)

  • Thuiskomen en krikkrak oefeningen doen (fysieke inspanningen op eigen gewicht zoals opdrukken, rekstok, sit ups etc..)

  • Een ijskoude douche nemen

  • Afsluiten met mediteren

Hiermee start ik mijn dag vanuit aandacht voor mezelf, mijn omgeving, mijn lichaam en dankbaarheid welke leidt tot TEVREDENHEID.

  • Tevreden zijn met wie je bent als persoon.

  • Tevreden zijn met je omgeving.

  • Tevreden zijn over het gedrag van anderen.

  • Tevreden zijn met wat je hebt.

  • Tevreden zijn hoe de dag start en leidt tot een prachtige dag.

Gezondheid is je grootste geschenk, tevredenheid je grootste rijkdom, trouw aan jezelf de beste relatie die er is. Wees gewoon tevreden en ervaar TEVREDENHEID.


75 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page