top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvergewoonTwan

VAN HOOFD NAAR HART

Leven uit je hoofd of leven vanuit je hart. In je hoofd leven is comfortabel en veilig. Het maakt je ook onrustig, gestrest en je verliest het contact met jezelf, je eigen IK en de realiteit.

Het is niet gemakkelijk om de verbinding te maken van haar je hoofd naar je hart.


‘Ik sta veel ‘aan’ en ik ben veel in mijn hoofd. Dat is normaal voor mij, het is eigenlijk mijn natuurlijke beweging. Ik weet inmiddels wel redelijk wie ik ben en waar mijn uitdagingen liggen, toch merk ik dat ik andere delen van mijzelf laat zien in de ontmoeting met verschillende mensen.’


Het zijn reacties………je overlevingsstrategieën.


Hoe verder je een reactie (je overlevingsstrategie) inzet, hoe verder je verwijderd raakt van wie je werkelijk bent. Er komt een moment dat die overlevingsstrategie (jouw gedrag) je niet meer dient, maar je in wezen belemmert om jezelf te zijn. In het overbruggen van de kloof tussen die overlevingsstrategie en je essentie, oftewel degene die je echt bent, zit het leren van een belangrijke levensles.


Maak die beweging van hoofd naar hart. Stel jezelf open en laat het gebeuren. Durf kwetsbaar te zijn en naar je hart te gaan, dan haal je er het meeste uit.


Maar zie ook in waar en wanneer je vanuit je hart weer naar je hoofd schiet. Hoe kan het zijn dat bepaalde patronen of overtuigingen je in de weg gaan zitten gedurende je leven? Deze kunnen voor negatieve energie zorgen. Ook kunnen zij zich manifesteren op verschillende plekken, bijvoorbeeld in je werk, in je relatie, in vriendschappen, binnen je familie of in jezelf. Door deze blokkades of negatieve energie kun je niet meer goed bij jouw innerlijke eigen IK, waardoor het lastig wordt om op basis van gevoel keuzes te maken die bij jou passen. Keuzes maken gebeurt dan op basis van je HOOFD, rationeel en niet vanuit je gevoel, je HART.


Als je open en eerlijk kunt waarnemen, dan is het mogelijk om inzicht te krijgen in jouw strategieën en overtuigingen. Zo kun je dan dus waarnemen wat er echt gebeurt bij jezelf. Welke signalen geeft je lichaam nou eigenlijk echt?


We negeren vaak of we nemen te weinig de tijd om naar de signalen van ons lichaam te luisteren. Doorgaan op die sneltrein zonder enige vertraging. Dat terwijl ons lichaam, je eigen IK ons zo goed het pad kan wijzen! Hieronder vind je drie stappen die je uit je hoofd halen en terug naar je hart brengen.

  • Vertraag om open te kunnen waarnemen, wat een genot.

  • Neem tijd om meer in contact te staan met je lijf, sport, neem een koude douche en mediteer.

  • Heb vertrouwen en geduld dat het stapje voor stapje zal lukken, blijf dus in beweging

Heb de kracht, de eerlijkheid en het lef om te luisteren naar jouw HART? Daar liggen zoveel mogelijkheden.


“Waarheen je ook gaat, ga met je hele hart”

Confusius


38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page