top of page
Zoeken
  • Foto van schrijvergewoonTwan

ZELFVERTROUWEN

Jezelf ontwikkelen is het vermogen om naar bijna alles te luisteren zonder daarbij je kalmte of je zelfvertrouwen te verliezen. In alle rust te leren balanceren in dit mooie leven.

Hoe gaat het met je? Hoe sta je in je leven? Waarom ben je zo vaak bezig met wat anderen van je vinden?


Het belangrijkste is dat jij plezier beleeft, je veilig voelt en gelukkig bent. Dat jij je leven de moeite waard vindt. Dat jij beseft en gelooft dat je het waard bent om liefde te ontvangen, succesvol te zijn en gelukkig te zijn. Dat je het werkelijk leeft.


We worstelen allemaal weleens van tijd tot tijd met ons zelfvertrouwen. Dat geldt ook voor mij. Hoewel het van buitenaf altijd lijkt alsof ik altijd alles op orde heb, worstelde ik soms ook met mijn zelfvertrouwen. Ik gebruikte mijn fysieke vermogen, mijn perfectionisme en mijn hulp naar anderen om mijn onzekerheid te verstoppen, en vond mezelf vaak niet goed genoeg. Ik ging overcompenseren om vooral gezien te worden.


Je kruipt dan in een rol of in een aangepaste identiteit, die ervan buitenaf uitziet als één vol met zelfvertrouwen. In de kern zit daar een onzekere IK in. Ontstaan vanuit belevingen en ervaringen in je jeugd die tot herhaalde patronen hebben geleid. Of indien je daar ook in gelooft vanuit vorige levens en of overgedragen vanuit je familie.


Daar is niets mis mee, zolang je die patronen maar weet te identificeren, te doorbreken zodat je vanuit je HOOFD naar je HART in je eigen identiteit vol met zelfvertrouwen kan leven. Je HART volgen wordt eenvoudiger naarmate je meer zelfcompassie, zelfliefde en daarmee zelfvertrouwen ontwikkelt. Een leven vol zelfvertrouwen betekent elke dag helemaal jezelf durven zijn. Ja, dat is soms spannend of eng. En het is daarmee ook prachtig en geweldig.


Heb jij ook het idee dat je niet goed genoeg bent? Dat je niet helemaal jezelf mag zijn? Dat je moet veranderen voordat mensen van je kunnen houden? Onzekerheid is normaal. Maar dat wil niet zeggen dat het wenselijk is. Een leven vol zelfvertrouwen voelt namelijk ontzettend bevrijdend.


Ik begeleid je graag naar je zelfvertrouwen, neem contact met me op:


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page